Udruga za inkluziju „Lastavice“ Split danas je na uvodnoj konferenciji predstavila projekt „Socioterapijski klub“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Solinom. Na projektu je ostvarena suradnja sa KBC-om Split čiji su predstavnici prof.prim.dr.sc.Boran Uglešić i prof.prim.dr.sc.Dolores Britvić sudjelovali na današnjoj konferenciji u svojstvu izlagača.

Projekt su predstavili voditeljica projekta Itana Škulje, psiholog Bruno Ušljebrka, a prisutne su u ime nostitelja projekta i partnera pozdravile predsjednica Udruge Lastavice Daniela Jelić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Grada Solina Marijana Žižić.

Socioterapijski klub je besplatna izvaninstitucijska socijalna usluga utemeljena s ciljem da pruži organiziranu stručnu podršku osobama sa psihičkim teškoćama, a koje imaju teškoća u socijalnom funkcioniranju i prilagodbi redovnim životnim uvjetima, kako bi se optimalno razvile njihove emocionalne, socijalne i intelektualne vještine koje su im potrebne za život i rad u zajednici.

Za sve dodatne informacije više na Socioterapijski klub